Sprijinirea IMM-urilor > Acces la cunoștințe

PROIECT / PROGRAM TIPUL COMPANIEI TIPUL DE FINANȚARE TIPUL DE INSTRUMENTE SUMĂ AXAREA INVESTIȚIEI DESCRIERE SCURTĂ
Programe ZLSAC
Inițiativa Est ZLSAC
Întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie, altele Asistență tehnică 10 milioane EUR pentru regiune IMM-urile din lanțurile valorice agroalimentare selectate

Inițiativa ZLSAC oferă servicii de consultanță și de sprijin în afaceri pentru sectorul agroalimentar, ajutând agricultorii și întreprinzătorii să producă recolte cu valoare ridicată și produse de calitate care să poată obține acces deplin pe piața internațională.

Programul de adaptare privind ZLSAC
Mici, mijlocii Cursuri de formare, consultanță IMM-uri orientate spre export

Proiectele de consultanță în afaceri cu consultanți locali și consilieri internaționali din cadrul programului sporesc competitivitatea IMM-urilor, facilitează exporturile, adoptă noi standarde, sporesc gradul de conștientizare a ZLSAC, oferă un acces mai bun la finanțare, sporesc utilizarea și îmbunătățesc calitatea serviciilor locale de consultanță în afaceri.

Programe regionale
Parteneriatul estic: Ready to Trade – o inițiativă a EU4Business
Mici, mijlocii Asistență tehnică IMM-uri orientate spre export

Proiectul susține sectorul articolelor de îmbrăcăminte din Republica Moldova, ajutând IMM-urile exportatoare sau pregătite pentru export să fabrice produse cu valoare adăugată în conformitate cu cerințele piețelor UE, precum și să stabilească legături cu aceste piețe. 

Femei în afaceri
Toate Consultanță în afaceri, formare, îndrumare, diagnosticare în afaceri Afaceri conduse de femei

În cadrul programului, BERD oferă acces la finanțare prin linii de credit acordate băncilor locale și destinate IMM-urilor conduse de către femei, alături de consultanță în afaceri pentru a ajuta companiile să devină mai competitive. De asemenea, programul oferă formarementorat și alte tipuri de asistență pentru a le permite femeilor antreprenoare să facă schimb de experiențe și să învețe unele din exemplele altora.

Consultanța BERD pentru întreprinderi mici
Mici, mijlocii Consultanță Toate IMM-urile

Acest program le oferă întreprinzătorilor acces la know-how-ul necesar pentru a-și transforma societățile, asigurând servicii de consultanță și de consiliere în diverse domenii, inclusiv strategiemarketingoperațiunimanagementul calitățiieficiența energeticămanagement financiar și altele. Costul acestor proiecte este suportat în comun de întreprindere și de Uniunea Europeană.