Asistență în domeniul elaborării colecțiilor de modă pentru IMM-urile din industria confecțiilor din Moldova.

Republica Moldova
 | 

Centrul internațional de comerț (ITC) organizează o serie de ateliere de lucru în domeniul creșterii eficienței vânzărilor pentru IMM-urile din Moldova în sectorul confecțiilor, în cadrul proiectului finanțat de UE "Eastern Partnership: Ready to Trade – an EU4Business initiative". Atelierele sunt urmate de sesiuni individuale de consultanță pentru managerii companiilor.

Al cincilea atelier din serie are loc în perioada 27-30 ianuarie 2020 și este condus de Galina Kravcenko de la Fashion Consulting Group (Rusia). Subiectul acestui seminar este elaborarea unei colecții comerciale în industria modei, cuprinzând următoarele subteme:

  1. Ce este o tendință de modă și PROGNOZAREA modei;
  2. Tehnologii de succes pentru a utiliza tendințele modei pentru a crește atractivitatea comercială al colecțiilor de modă;
  3. Cum reflectăm/integrăm marketingul în colecțiile de moda;
  4. Planul și programul de lucru  asupra colecției de modă;
  5. Domenii funcționale de responsabilitate între departamente și în cadrul Departamentului de dezvoltare a produselor.

Dna Kravcenko va asista în continuare IMM-urile selectate din Moldova în 2020 prin intermediul sesiunilor de consultanță individuală.

Atelierele sunt organizate împreună cu centrul de excelență și accelerație în proiectarea și tehnologiile "ZIPhouse" al Universității Tehnice din Moldova.

Eastern Partnership: Ready to Trade - an EU4Business initiative” acordă suport întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urile) să acceseze noi piețe, cu accent pe UE, ajutând IMM-urile să identifice și să respecte standardele de calitate și cerințele internaționale, conectându-le cu cumpărători de-a lungul lanțului valoric și susținere în crearea de clustere.